Kvalitetsforskjeller på oljer med omega-3 fettsyrer

Omega-3 fettsyrer hører med til det vi kaller essensielle næringsstoffer. Det vil si at kroppen ikke kan lage disse næringsstoffene selv og er avhengig av å få dem tilført gjennom maten vi spiser.

Omega-3 fettsyrer hører med til det vi kaller essensielle næringsstoffer. Det vil si at kroppen ikke kan lage disse næringsstoffene selv og er avhengig av å få dem tilført gjennom maten vi spiser.

Hva er omega-3 fettsyrer?

Korte omega-3 fettsyrer kan lages av planter og kalles alfa linolensyre og kan i begrenset omfang omdannes til de omega-3 fettsyrene som kalles eikosapentaen (EPA) og dokosaheksaen fettsyrer (DHA), og som produseres i plankton i havet. EPA og DHA overføres gjennom næringskjeden til fisk og sel f. eks. Ved å spise spesielle matvarer fra plante- og fiske-riket kan vi få i oss de omega-3 fettsyrene vi trenger.

Hvilken funksjon har omega-3 fettsyrer?

Tidlig på 1970-tallet fikk man kunnskap om at særlig marine omega-3 fettsyrer som EPA og DHA har mange gunstige effekter f. eks. på blodårer, hjertet, hjerne, øyne, hud og ulike celletyper. Det ble dessuten vist at mangel på omega-3 fettsyrer fører til betydelige endringer i huden av en norsk forskergruppe ledet av professor Kristian Bjerve.

Tilskudd

Nå viser det seg at mange har lave nivåer i blodet sitt av EPA og DHA fordi de ikke spiser de matvarene som inneholder mye omega-3 fettsyrer. Mange velger å ta tilskudd av tran eller fiskeoljer for å bedre på denne situasjonen. Tran (torskeleverolje) er den konsentrerte omega-3 fettsyrekilden som har vært i bruk lengst, faktisk i en del århundrer. Tran ble opprinnelig «produsert» ved at man kastet torskeleveren i en butt på kaia og lot den stå å fermentere (gjære) slik at oljen fløt opp og kunne drikkes. En slik tran smaker ikke særlig godt og er blitt raffinert på mange måter senere med et stort antall konkurrerende produkter som resultat.

Kvalitet på omega-3 tilskudd

Kvaliteten som smak og holdbarhet har økt betydelig særlig de siste 10-årene, og ett av de aller siste produktene på markedet er det som kalles PurOmega 95 %. Dette produktet inneholder fiskeolje med meget høy konsentrasjon av omega-3 fettsyrer.

En slik høy konsentrasjon av de viktige omega-3 fettsyrene gjør at man kan klare seg med mindre dose av kapsler i forhold til konkurrenter som inneholder mange andre typer fettsyrer vi ikke trenger. 

En annen egenskap ved en høyrenset fiskeolje er at det er lite av fettsyrer som har reagert med oksygen (oksiderte fettsyrer) og gir en harsk smak. Et lavt innhold av disse oksiderte fettsyrene gir ikke bare smaksmessige fordeler, men gjør også at holdbarheten blir bedre, og det tar lang tid før oljen blir harsk.

Et tredje poeng med høyrensede oljer er at de inneholder minimale mengder med miljøgifter som dioksiner og PCBer (polyklorerte bifenyler), hvilket er helsemessig en fordel.

Vitamin D3

I tillegg til at mange i det moderne samfunn har lavt inntak av marine omega-3 fettsyrer, er det mange som også har et lite inntak av vitamin D3, som er særlig viktig for styrken på knoklene våre. Vitamin D3 er et annet essensielt (livsnødvendig som må tilføres til kroppen) næringsstoff som vesentlig kommer fra havet og soleksponering. I områder med lite sol og blant mennesker som spiser lite sjømat, vil det være mange som har mangel på vitamin D3. I PurOmega 95% er det tilsatt en passe mengde vitamin D3 som vil kunne bedre kroppens innhold av dette næringsstoffet, og bidra til styrket beinvev.

 

Effektgaranti

PurOmega 95% er spesielt utviklet for å effektivt øke Omega-3 nivået i kroppen. Hvis Omega-3 nivået i kroppen din ikke øker med minimum 30% i løpet av 120 dager, får du pengene tilbake – uansett om du tar andre omega-3 kapsler eller tran fra før.Ønsker du å måle effekten av PurOmega 95%, sender vi deg et Omega-3 «Test Kit» helt gratis. Dette bruker du til å ta en enkel fingerprikk-blodprøve hjemme. Blodprøven sendes til et eksternt analyseinstitutt, og etter 10-14 dager vil du motta ditt resultat. Nytt Omega-3 «Test Kit» sendes automatisk til deg etter 120 dager. Hvis Omega-3 nivået ditt ikke har økt med minimum 30% fra første til andre analyse, gir vi deg pengene tilbake for kostnadene du har hatt ved å abonnere på PurOmega 95% kapsler. (Eksempel: Har du en Omega-3 indeks på 4,8 ved første analyse, garanterer vi en Omega-3 indeks på minimum 6,24 (+30%) ved analyse nummer to etter 120 dager (innta minimum en kapsel PurOmega 95% hver dag i disse 120 dagene). Obs: Garantien gjelder ikke for de med allerede anbefalt omega-3 nivå (over indeks 8).

For å få refundert kostnadene dine, må du sende oss Test-ID for dine to analyseresultater. (Test-ID følger med i hvert Omega-3 Test-Kit). Analysene må være utført med 120 dagers mellomrom.


Når du bestiller PurOmega 95% vil du motta en link til et bestillingsskjema hvor du kan aktivere effektgarantien ved å fylle ut et bestillingsskjema. Dette er helt gratis. Bestillingen må gjøres innen 2 timer etter at bestillingen av PurOmega 95% er utført.