Store forskjeller på fettinnhold i Omega-3

Omega-3 produkter innholder ikke kun Omega-3, men fett du ellers får nok av gjennom et normalt kosthold. I flere av de testede produktene er over halvparten av innholdet unødvendig fett, i form av mettet fett, enumettet fett og omega-6.

Omega-3 produkter innholder ikke kun Omega-3, men fett du ellers får nok av gjennom et normalt kosthold. I flere av de testede produktene er over halvparten av innholdet unødvendig fett, i form av mettet fett, enumettet fett og omega-6.

En analysemåling utført av Institute of Aguaculture på Universitetet i Sterling viser ernæringsmessige forskjeller hos kjente og bestselgende Omega-3 produkter i Norge:

Unødvendig fett

(Testresultat – Volumprosent/%)

Figur: Ref. analysedata juni 2020 – Institute of Aquaculture
Merk: Figur viser andelen unødvendig fett; enumettet fett, mettet fett og omega-6 i produktene, målt i volumprosent.

Gjennom et normalt kosthold får vi i oss nok enumettet fett, mettet fett og omega-6, det er derfor ikke nødvendig å supplere med dette gjennom kosttilskudd. Ved å innta en dagsdose med tran hver dag, vil du få i deg over 1 kg fett (over 9000 kal.) i form av enumettet fett, mettet fett og Omega-6 i året. Til sammenligning vil PurOmega 95% gi deg kun 3,6 gram (32,4 kal.)

Merk: En dagsdose av PurOmega 95% (1 kapsel – 1000 mg) gir deg mer av de helsebringende Omega-3 fettsyrene EPA og DHA enn en dagsdose med tran (5 ml).

PurOmega: 95% ren Omega-3

PurOmega 95% er utviklet med mål om å være så rent som mulig. Med «rent» mener vi lavest mulig andel av fett du får nok av gjennom et normalt kosthold; enumettet fett, mettet fett og Omega-6 – og høyest mulig andel av Omega-3.

  • Markedets høyeste Omega-3 nivå (Over 95% Omega-3)
  • Høyrenset Omega-3 med 96% mindre samlet andel av unødvendig fett
  • Fra viltfanget fisk
  • Vegetabilske kapsler
  • Pakket i oksygenfrie blistere. (Nitrogenfylte blisterlommer forhindrer oksidasjon og harskning)
  • Markedets høyeste TG-nivå (Triglyserider i naturlig form), som fremmer raskere og maksimalt opptak i kroppen
  • Fiskeoljen er sertifisert av Friends of the Sea, Sustainable Seafood Ecolabel og The International Fish Oil Standards™
  • Inneholder Vitamin D

Kampanje: Prøv 95% ren Omega-3 for 95,- (Ord 294,-)


Slik er analysen utført:

Institute of aquaculture, et profesjonelt laboratorium på University of Stirling, UK, har på oppdrag fra PurOmega Nordic AS utført en objektiv analyse av ulike Omega-3 produkter i Norge. Analyseinstituttet har stått for analyse av produktene. PurOmega Nordic AS har selv skrevet denne artikkelen og står ansvarlig for publisering av resultatene. Last ned analyserapporten (.pdf) her.