Kan forholdet mellom Omega-6 og Omega-3 være viktig?

For omtrent 100 år siden viste noen amerikanske at rotter på en fettfri kost vokste bra og holdt seg friske om de fikk en spesiell type fettsyrer som viste seg å være omega-6 fettsyren fra planter som kalles linolsyre. Siden viste de samme forskerne (Burr & Burr) at også omega-3 fettsyren fra planter (alfa-linolensyre) var viktig for å holde rottene friske. Det gikk mange år før det ble vist at omega-3 fettsyrer også var livsviktige for mennesker. Særlig gjorde Kristian Bjerve og medarbeidere viktige observasjoner på sykehjemspasienter som fikk i seg lite energi og fett over lang tid.

Dagens kunnskap om omega-6/omega-3 ratio

Vi vet nå at både omega-6 og omega-3 fettsyrer er essensielle (livsviktige), og det er gunstig om det er passe mye av begge typene flerumettede fettsyrer. Det skyldes at både omega-6 og -3 fettsyrene er byggeklosser i cellemembraner, og at de er forstadier for signalstoffer som er viktige for å stoppe blødninger og blodpropp, og balansere betennelsesreaksjoner som er en viktig del av immunforsvaret vårt. Immunapparatet reagerer på fremmede stoffer og mikrober som ikke hører til kroppens egne celler.

Generelt fører en overvekt av omega-6 fettsyrer (arakidonsyre og linolsyre) til at blodet levrer seg litt mer, og man kan ha noe sterkere betennelsesreaksjoner enn om man har et høyere innhold av omega-3 fettsyrer (eikosapentaensyre = EPA og dokosaheksaensyre = DHA). Derfor har noen anbefalt at denne ratioen bør være ca 4:1, men det har vist seg at både omega-6 og omega-3 fettsyrer har gunstige effekter. I mange moderne kosthold er det ikke viktig å redusere inntaket av omega-6 fettsyrer, men å øke inntaket av fiskefett. Den beste måten å redusere omega-6/omega-3 ratioen på, er derfor å øke inntaket av EPA og DHA, ikke å senke inntaket av omega-6 fettsyrer slik det er beskrevet av Harris i en artikkel fra 2018.

Konklusjon

Konklusjonen er at en lav ratio er gunstig når det skyldes at det er mye omega-3 fettsyrer i blodet, ikke når det er lite omega-6 fettsyrer.

 

Effektgaranti

PurOmega 95% er spesielt utviklet for å effektivt øke Omega-3 nivået i kroppen. Hvis Omega-3 nivået i kroppen din ikke øker med minimum 30% i løpet av 120 dager, får du pengene tilbake.

Ønsker du å måle effekten av PurOmega 95%, sender vi deg et Omega-3 «Test Kit» helt gratis. Dette bruker du til å ta en enkel fingerprikk-blodprøve hjemme. Blodprøven sendes til et eksternt analyseinstitutt, og etter 10-14 dager vil du motta ditt resultat. Nytt Omega-3 «Test Kit» sendes automatisk til deg etter 120 dager. Hvis Omega-3 nivået ditt ikke har økt med minimum 30% fra første til andre analyse, gir vi deg pengene tilbake for kostnadene du har hatt ved å abonnere på PurOmega 95% kapsler. (Eksempel: Har du en Omega-3 indeks på 4,8 ved første analyse, garanterer vi en Omega-3 indeks på minimum 6,24 (+30%) ved analyse nummer to etter 120 dager (innta minimum en kapsel PurOmega 95% hver dag i disse 120 dagene). Obs: Garantien gjelder ikke for de med allerede anbefalt omega-3 nivå (over indeks 8). For å få refundert kostnadene dine, må du sende oss Test-ID for dine to analyseresultater. (Test-ID følger med i hvert Omega-3 Test-Kit). Analysene må være utført med 120 dagers mellomrom.


Når du bestiller PurOmega 95% vil du motta en link til et bestillingsskjema hvor du kan aktivere effektgarantien ved å fylle ut et bestillingsskjema. Dette er helt gratis. Bestillingen må gjøres innen 2 timer etter at bestillingen av PurOmega 95% er utført.