Omega-3 indeks

Hva er omega-3 indeks, og hvorfor kan dette tallet være viktig?

Optimal omega-3 indeks er 8%


De fleste mennesker i Norge har omega-3 indeks på mellom 4% og 8%. Personer med et svært lavt inntak av Omega-3 fettsyrene EPA og DHA vil ofte ha verdier under 4%. Nivået av de marine Omega-3-ene EPA og DHA bør utgjøre mer enn 8 % av den totale mengden fettsyrer..

Hva er omega-3 indeks?


Omega-3 indeks er et mål på hvor stor andel de to viktigste marine fettsyrene EPA (eikosapentaensyre) og DHA (dokosaheksaensyre) utgjør i forhold til et utvalg av alle de vanligste fettsyrene i blodet. Når omega-3 indeks er 4% betyr det at summen av EPA og DHA i blodet utgjør 4% av alle fettsyrene i blodet. I praksis betyr en høy omega-3 indeks at det er mye EPA og DHA i blodet.

Slik måles omega-3 indeks


Det brukes avanserte instrumenter for å ekstrahere (gjøre fettsyrene tilgjengelige), derivatisere (klargjøre fettsyrene) og analysere typen fettsyrer i blodet. Den tekniske betegnelsen på analyseinstrumentet er gass-væske kromatografi. Store deler av prosessen utføres ved hjelp av roboter, og gir meget nøyaktige svar.

Hvorfor måle omega-3 indeks?


Det er vist i en rekke forskningsprosjekter at en høy omega-3 indeks i blodet er assosiert med god helse. Særlig har det vist seg at de marine fettsyrene er gunstige for hjerte- og karsystemet, men det er også en rekke andre positive helseeffekter av disse fettsyrene på hjernen og andre organer. Det vil i praksis si at omega-3 indeks er en av flere markører på «helse.»

Her kan du du få testet din Omega-3 indeks

Les også:

Omega-3 Test Kit

En bloddråpe-hjemmetest som måler Omega-3 indeks og Omega-6/Omega-3 ratio i blodet ditt.

Bestill Omega-3 Test Kit

Effektgaranti

PurOmega 95% er spesielt utviklet for å effektivt øke Omega-3 nivået i kroppen. Hvis Omega-3 nivået i kroppen din ikke øker med minimum 30% i løpet av 120 dager, får du pengene tilbake.

Ønsker du å måle effekten av PurOmega 95%, sender vi deg et Omega-3 «Test Kit» helt gratis. Dette bruker du til å ta en enkel fingerprikk-blodprøve hjemme. Blodprøven sendes til et eksternt analyseinstitutt, og etter 10-14 dager vil du motta ditt resultat. Nytt Omega-3 «Test Kit» sendes automatisk til deg etter 120 dager. Hvis Omega-3 nivået ditt ikke har økt med minimum 30% fra første til andre analyse, gir vi deg pengene tilbake for kostnadene du har hatt ved å abonnere på PurOmega 95% kapsler. (Eksempel: Har du en Omega-3 indeks på 4,8 ved første analyse, garanterer vi en Omega-3 indeks på minimum 6,24 (+30%) ved analyse nummer to etter 120 dager (innta minimum en kapsel PurOmega 95% hver dag i disse 120 dagene). Obs: Garantien gjelder ikke for de med allerede anbefalt omega-3 nivå (over indeks 8). For å få refundert kostnadene dine, må du sende oss Test-ID for dine to analyseresultater. (Test-ID følger med i hvert Omega-3 Test-Kit). Analysene må være utført med 120 dagers mellomrom.


Når du bestiller PurOmega 95% vil du motta en link til et bestillingsskjema hvor du kan aktivere effektgarantien ved å fylle ut et bestillingsskjema. Dette er helt gratis. Bestillingen må gjøres innen 2 timer etter at bestillingen av PurOmega 95% er utført.